Ayuh, kawan ! Doa supaya kita dapat result yg CEMERLANG ! :)

Thursday, November 4, 2010

SPM !

Skrg ni , for sure lah , kitorang mmg sibuk buat persediaan SPM ,
Yeah , kdg2 nmpk mcm main-main jea kitorang ni .
Tapi hakikatnya , semuaa tengah takut ! :)
Lepas exam gerak gempur , kitorang dpt markah math yg paling awal.
mcm biasalah :)
And tak dinafikan mmg ada improvement .
Especially yg dpt C masa trial boleh dpt A masa gerak gempur .
Tak sia-sialah cikgu ajar en :)
Tapi , cikgu kate , paper 1 still lemah lagi .
Ade yg dpt tinggi paper 2 tapi paper 1 pulak sikit .
Drpd A+ dpt A je .
Tapi , insyaallah , kalaw usaha lagi . Sure boleh punya .
Cuma MALAS je kitorang ni .
Sepatutnya takde dah istilah MALAS tuu :)

Situasi lain , subjek akaun .
Hah , yg ni cikgu marah sangat sbb tak ingat formula .
Mcm mana nak jwb kalau formula tak ingat .
Bukan semua tak ingat .
Ada jugak yg dah pndai akaun mmg dpt A lah :)
Paper akaun pun cikgu kate ade improvement .
Tapi cikgu taknak sekadar C .
Cikgu nak A .
Fuhhh !
Mmg kenaa usaha lebih utk akaun ! :)

Subjek sejarah ,
mcm biasa laah .
Mmg kena hafal semua soalan trial tu .
And kitorang buat benda yg sama byk kali .
Cikgu kate biar sampai muak .
Janji benda2 tu sume dah di hujung jari ,
Topik penting pun dah bincang .
And skrg tengah memperbanyakkan latihan menghafal . Hee :)

Subjek AKDP ,
Hah , yg ni kitorang dah exam sampai 3 kali .
boleh kata setiap hari isnin mesty ada exam AKDP .
Nak bagi faham betul2 kot :)

Subjek lain pun same ,
Mmg sume tengah struggle utk SPM .
Hopefully we can answer well in SPM !

Apa-apa punn , dorongan cikgu-cikgu sangat diperlukan masa ni :)

siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

No comments: