Ayuh, kawan ! Doa supaya kita dapat result yg CEMERLANG ! :)

Sunday, February 27, 2011

Kembali !

Assalamualaikum . First and foremost , so sorry sbb terlalu lama menyepi :D act. lepas je kitorang habis SPM , maseng-maseng pun ade kerja. Ada yg kerja part time , ada yg pergi PLKN , and mcm-mcm laah . Ngee , now , blog writer tergerak hati na post lagi . Bukan apa , macam dah sunyi sangaad dah blog ni . Dulu masa mula-mula jea HUHA SANA SINI . Hee , so , harap sangaad kerjasama korang budak-budak 5 PPN 2 2010 untok 'menghidupkann' kembali suasana blog ini . Wee :D Kerjasama korang amat dihargai . Nanti , if semua ada kelapangan boleh laah buad reunion ke kann . cewaaah .

Ha , sebelum terlupa , sebenarnye , kitorang ni tengah berdebar-debar . HAHA . result dah semakin hampir diumumkan . cehh . Dah usaha dulu ,sekarang tawakal jea okeeyy ! Doa banyak-banyak . Insyaallah mungkin ada pelajar 5 PPN 2 yg cemerlang. Siapa tahu ? :D Ni sbg kate-kate semangaat untok korang supaya ta takot tunggu result. *walaupun hakikatnye tetap takot . HAHA . Ouhh yup . Korang semua jgn lupaa isi upu okeyy ! tarikh tutop bulan 4 . Sekarang pun dah nak masok bulan 3 . jgn tunggu lagi . isi cepaat ! Hee . okeyy laah . Tuu jea kot untok kali ni . See u later . Kalaw ade pape nanti , blog writer akan terus post lagi dekat blog ni . Anyway , let's meriahkan blog ni :) terima kaseh !



mood : MISS ALL 5 PPN 2 MEMBERS ! :)

siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

Thursday, November 4, 2010

SPM !

Skrg ni , for sure lah , kitorang mmg sibuk buat persediaan SPM ,
Yeah , kdg2 nmpk mcm main-main jea kitorang ni .
Tapi hakikatnya , semuaa tengah takut ! :)
Lepas exam gerak gempur , kitorang dpt markah math yg paling awal.
mcm biasalah :)
And tak dinafikan mmg ada improvement .
Especially yg dpt C masa trial boleh dpt A masa gerak gempur .
Tak sia-sialah cikgu ajar en :)
Tapi , cikgu kate , paper 1 still lemah lagi .
Ade yg dpt tinggi paper 2 tapi paper 1 pulak sikit .
Drpd A+ dpt A je .
Tapi , insyaallah , kalaw usaha lagi . Sure boleh punya .
Cuma MALAS je kitorang ni .
Sepatutnya takde dah istilah MALAS tuu :)

Situasi lain , subjek akaun .
Hah , yg ni cikgu marah sangat sbb tak ingat formula .
Mcm mana nak jwb kalau formula tak ingat .
Bukan semua tak ingat .
Ada jugak yg dah pndai akaun mmg dpt A lah :)
Paper akaun pun cikgu kate ade improvement .
Tapi cikgu taknak sekadar C .
Cikgu nak A .
Fuhhh !
Mmg kenaa usaha lebih utk akaun ! :)

Subjek sejarah ,
mcm biasa laah .
Mmg kena hafal semua soalan trial tu .
And kitorang buat benda yg sama byk kali .
Cikgu kate biar sampai muak .
Janji benda2 tu sume dah di hujung jari ,
Topik penting pun dah bincang .
And skrg tengah memperbanyakkan latihan menghafal . Hee :)

Subjek AKDP ,
Hah , yg ni kitorang dah exam sampai 3 kali .
boleh kata setiap hari isnin mesty ada exam AKDP .
Nak bagi faham betul2 kot :)

Subjek lain pun same ,
Mmg sume tengah struggle utk SPM .
Hopefully we can answer well in SPM !

Apa-apa punn , dorongan cikgu-cikgu sangat diperlukan masa ni :)

siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

Tahniah .

Salam , firstly , sorry yea sbb lambat sangat update blog ni .
Busy lah , maklum lah nak exan :)
Anyway , ni adalah gambar yg dah lama nak diUPLOAD :)
Gambar student 5 Ppn 2 yg dapat anugerah utk Trial Exam .
Actually , semua pun cemerlang oke !
Congrates to Anis Shahireen yg dpt tempat pertama , and subjek terbaik utk math , pp and akdp .
Banyak kan dia dpt ? :) Keep it up oke !
To Fatin Aqila , 2nd place ,
Jahirah and Hazirah for 3rd place .
Amirah for subject B.Melayu .
Syamimi for subject Sejarah .
Azimah for subject B.Inggeris .




siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

Thursday, September 2, 2010

selamat hari raya :)

yeay ! esok (jumaat , 3 september 2010) hari last persekolahan , dan akan bercuti untuk berhari raya , kepada semua guru-guru , terutama yang mengajar kami ,

cikgu hasnita ,

cikgu rohayah ,

cikgu norliza ,
cikgu hasleena ,
cikgu alina ,

teacher jamilah ,
ustazah haliza ,
cikgu zulkafila ,

kami memohon maaf kalau ada perbuatan , kata-kata kami yg menyinggung perasaan , mungkin selama ni kami tak ikut cakap cikgu , and macam-macam lagi laa , kami minta maaf , dari hujung rambut hingga hujung kaki :) semoga Allah memberkati cikgu semua.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI , MAAF ZAHIR DAN BATIN :)


siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

exam sambil berpuasa :)

Alhamdulillah , walaupun dengan keadaan haus , lapar jawab exam ,
tapi kitorang berjayaa menjawab :)
macam-macam ragam ,
yeng lentok ,
yang pandang kiri kanan ,
yang tekun sampai tak pandang sape-sape :)

macam-macam !
tapi , sekarang , kami menunggu result :)
menunggu raya :)
hee :)

siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

selamat menyambut ramadhan :)

pertama sekali , mintak maaf ye sbb lambat ucap :) maklumlah , busy dgn exam :) tapi skrg ada masa untuk post entry ni , so , kpd semuaa warga SMVAS , selamat berpuasa . banyakkan amalan di bulan ramadhan yang mulia . :)

*semua pintu neraka ditutup , dan semua pintu syurga dibuka di bulan ramadhan ,
renung-renugkanlahh :)
siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

Friday, August 6, 2010

Trial Spm Is Around The Corner !!

Doakan kami ! Diharap berkat doa ibu bapa, guru-guru dan rakan-rakan akan membantu untuk mendapatkan keputusan cemerlang .
Tapi kalau tanpa usaha pun tak boleh ,
So, kpd student 5PPN 2,
Good Luck for this Trial SPM !
:)


JADUAL PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM


siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

Kem Motivasi Perdana :)


Oke , memandangkan ade sikit masa , kami nak ucap terima kasih pada pihak sekolah sbb buat kem motivasi perdana . Program tu mmg sngt membantu kami . Apatah lagi dah hampir dgn SPM . Dgn aktiviti yg disediakan, mmg best ! :)

Kem Komanden :)

Tekun :)

Bacaan Doa

Sesi ceramah

Aktiviti Kumpulan

Membuat bendera kumpulan

siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

Busy ,

First of all ,
kitorang agak busy. Bkn tak nak update, tp sebab aktiviti full, so, kitorang tak dpt nak update sangat . Mintak maaf ye !


Sorry Pictures, Images and Photos
:(



siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

Monday, August 2, 2010

5 PPN 2 dan 5 ppn1


pada SELASA 27/7/2010
pelajar 5 PPN 2 & 5 ppn 1
telah mengikuti lawatan ke MSU, SHAH ALAM ..
seronok sgt kami semua dapat pergi lawatan bersama ..
dapatlah budak asrama release tension HAHA ..
dapatlah kami semua merasa sekejap jelah kan jadi pelajar
UNIVERSITI .. HEHE ..
inilah kenangan manis bagi tahun ini dapat keluar sesame ..
mengeratkan lagi hubungan antara kami ..
seronok SANGAT ..


sorry kepada rakan2 yg lain gmbar korang takde ..
nnti bagi ye boleh upload ..
HEHE ..
siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

Thursday, July 15, 2010

MAJLIS ANUGERAH CEMERLANG & ANUGERAH PELAJAR BUDIMAN SMVAS


Hari Sabtu ni, 17 Julai 2010, Smvas akan mengadakan MAJLIS ANUGERAH CEMERLANG & ANUGERAH PELAJAR BUDIMAN. Tahniah kpd pljr 5 PPN 2 yg berjaya merangkul anugerah utk subjek berkaitan. Teruskan hingga SPM okay ! WE'RE HERE TO MAKE OUR PARENT HAPPY ! Ni senarai pelajar cemerlang dalam peperiksaan pertengahan tahun 2010.





siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)

THE END OF JULY TEST !

Waah. Hari ni dahh habis exam . Agak lega . Hehe . But trial is just around the corner. So, keep your study up ! Mmg cuak . Nak kate bersedia spnuhnya tak juga. Tapi adalah sikit. Hehe :)
Tadi dapat markah math. Paper first ! Cepat kan ? :) Ada yg dpt 100 ! (HANDAL UHH) Keep it up ! :)


to: ANIS SHAHIREEN FOR THE 100% MARKS IN MATHEMATICS :)

siapa rasa dia pelajar yg baek sila comment :)